Любопитно - двама братя от Пловдив ще са асистент съдии на съботния мач в Дупница между футболистите на „Марек“ и „Дунав“. Желязко Пилатов е под номер 15 в ранглистата на арбитрите с флагчета във Втора лига, а Атанас Пилатов е на опашката с 28-о място. Главният рефер - Георги Иванов /щ9/, също е пловдивчанин.
Двата тима се срещнаха в Русе на 26 септември миналата година. Тогава мачът завърши 0:0, а сред резервите при дунавци беше нападателят Иван Колев. За цяла есен с екипа в синьо той реализира само 1 гол, а през зимата бе освободен. 
Сега Колев ще е от другата страна на фронта като футболист на „Марек“. Активът му дотук за дупничани също е 1 гол, реализиран при победата на новия му отбор с 1:0 срещу „Беласица“. В последния двубой срещу „Спартак“ в Плевен нападателят бе на пейката.
„Марек“ е сериозен отбор и това личи не само от третото му място във временното класиране. Тимът е на 5 точки от водачите „Спартак“ /Вн/ и „Септември“, а през пролетта успя да победи варненци у дома с 2:1. Тогава Колев беше замесен при един от головете.
В състава на дупничани трудно ще бъдат открити имена с бляскави визитки. Най-известните футболисти са защитниците Александър Башлиев и Мартин Кавдански, обиколили куп отбори в елитната дивизия.
Добрата новина за дунавци е, че един от основните играчи на домакините - Николай Ганчев, няма да играе, тъй като заради събрани 5 жълти картона е наказан със спиране на правата за 1 мач. 
Старши треньор на отбора е 49-годишният панагюрец Танчо Калпаков.