И двата асансьора в подлеза на бул. „Скобелев“ при МГ „Баба Тонка“ не работят от няколко дни и това е голям проблем за майки с колички и най-вече за хора с увреждания, сигнализираха в „Утро“ живеещи в района. Те недоумяваха как и двете устройства могат да се повредят едновременно и защо никой не идва да отстрани проблема.
От Община Русе обясниха за „Утро“, че технически проблем с асансьорите няма и те са напълно изправни. Спрени са, тъй като в началото на април е изтекъл договорът с обслужващата фирма, а без такава законът не позволява да работят. 
За продължаване на договора за обслужване на асансьорите Община Русе е обявила обществена поръчка през февруари по 7 обособени позиции, едната от които е подлезът при МГ „Баба Тонка“. За тази позиция обаче не е подал оферти нито един кандидат, така че в края на март тя е била прекратена. От Общината увериха, че в най-кратък срок ще бъде обявена нова процедура с директно договаряне, така че фирма, която да се грижи за асансьорите ще има.
Както научи „Утро“, оферти не са получени и за сервизно обслужване на асансьорите по още една обособена позиция - за сградите ул. „Църковна независимост“ 18 и ул. „Фердинанд 1“. 16-етажната сграда на бившата Проектантска организация, в която има множество наематели, едва ли може да изкара дълго без асансьор. Но фирмата, която досега я е обслужвала, се е съгласила да продължи да го прави до намирането на нов изпълнител по обществената поръчка, така че поне засега проблем там няма.