Предложение за промени в куп общински наредби, в които се предвиждат актовете за установяване на административни наказания, предлага на общинските съветници кметът Пенчо Милков. Измененията ще поправят пропуск в нормативната уредба, допуснат през декември. На 21.12.2023 г. Общинският съвет прие Правилник за организацията, дейността и управлението на Специализирано звено „Инспекторат, охрана, обществен ред и сигурност“ /СЗ „ИООРС“/,  който отмени Правилника за организацията, дейността и управлението на Специализирано звено „Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ /СЗ „КООРС“/.     

Във всички общински наредби - за поддържане и осигуряване на обществения ред, за търговската дейност за реда и условията за разполагане на преместваемите обекти, за опазване на околната среда, за обществения ред при ползване на превозни средства и т.н. остана записано, че контролът се осъществява от звено КООРС. 
За да се даде възможност на служителите в СЗ „ИООРС“ да съставят актове при нарушаване на наредбите на Общинския съвет, това трябва да бъде предвидено в съответната наредба, посочва кметът Пенчо Милков. 
Така излиза, че през последните 3-4 месеца служителите в СЗ „ИООРС“ не са можели да осъществяват контролна и административно наказателна дейност по спазване на общинските наредби, тъй като не са имали права за това, а такива са били делегирани на друго вече несъществуващо звено. И ако в този период има съставени актове за нарушаване на наредбите, е възможно те да бъдат отменени в съда.