Трима телефонни измамници на възраст от 37 до 55 години са задържани за над 10 престъпления, при които от жертвите са отнети повече от 70 000 лева, съобщи МВР. Двама са арестувани в столицата, а третия - в Русенска област със съдействие на полицаи от ОДМВР. В жилището на един от тях е намерено и огнестрелно оръжие, придобито при една от измамите, когато възрастна жена предоставила метална касета с пари и оръжието в нея.
Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура. Единият от мъжете е разпитан в качеството на свидетел и освободен, другите двама остават в ареста. 
В ареста е и задържаната на Дунав мост 47-годишна софиянка, участвала в телефонна измама, при която 40-годишна жена от Бургас изгубила 40 000 лева. Бургазлийката „помогнала на полицията“ с поставените в чанта пари и три дебитни карти, които според инструкциите оставила до голям хранителен магазин в комплекс „Изгрев“ в морския град. По-късно разбрала, че е измамена и след координирани бързи полицейски действия на Дунав мост е задържана криминално проявената и осъждана софиянка, която в качеството си на „муле“ взела торбата и се отправила към Румъния. Софиянката направила пълни самопризнания, описала механизма на извършената телефонна измама и вече е в полицейски арест в Бургас.