Футболистите на „Дунав“ спечелиха много важна победа срещу „Марица“ с 2:1 и дръпнаха с 8 точки пред първия от последните 4 тима в зоната на изпадащите. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Мартин Ковачев.

- Г-н Ковачев, по-леко ли се спи след такъв двубой?
- Разбира се. Победата беше напълно заслужена и дойде в точния момент. 
- Отборът изглеждаше преобразен през второто полувреме. Какво е вашето обяснение?
- За разлика от есента вече започваме да налагаме стил на игра. Преди нямахме такава възможност заради нищожните ни алтернативи на пейката. Навярно помните какво беше през есенния сезон - при контузия на един от титулярите, нямаше с кого да го сменим. Така се налагаше непрекъснато да импровизираме с различни схеми. Сега се опитваме да наложим ясно изграден стил. Мисля, че започва да се получава.
- Къде беше ключът за обрата срещу „Марица“? 
- Да кажа първо, че след поредната глупост получихме отново възможно най-елементарния гол. Не можеш да оставиш човек да пробие така по фланга, за да изведе нападател на чиста позиция. Ключът? Видно е, че създаваме вече доста положения. Така беше срещу „Бдин“, „Беласица“, „Спартак“ /Вн/. Проблемът е, че не съумяваме да затворим мачовете си с повече голове заради проблеми в завършващата фаза на атаката. И срещу „Марица“ беше така, но се надявам на подобрение и в тази насока. Момчетата се раздадоха и заслужиха победата. Освен това видях нещо, което чаках отдавна - да играят освободено и без страх. 
- Каква беше ролята на Луис Пахама?
- Неговата гореща емоция запали трибуните, феновете пък запалиха отбора. Специално искам да благодаря на публиката. Лично аз си пожелавам още повече зрители. Луис вкара хубав гол след много добре изградена комбинация. 
- Той напусна терена с травма. Колко сериозна е тя?
- Мисля, че няма да има проблеми да играе срещу „Марек“ в Дупница.
- През първото полувреме смъмрихте Джан Хасан на няколко пъти. Какво не ви хареса?
- Забави няколко атаки с излишно задържане на топката и грешни пасове. Ако не беше вкарал гол в края на полувремето, със сигурност щеше да остане в съблекалнята. Даже му го казах в очите. След почивката видях един различен Джан, футболист, който наистина може много.
 - Сега ви чака мач срещу „Марек“ в Дупница. Можете ли да измъкнете нещо?
- Разбира се, защо не! В тази Втора лига всеки може да бие всеки. Вижте какво направи „Черноморец“ /Балчик/ - отборът е на предпоследно място, но победи „Янтра“. Да, „Марек“ е добър отбор и е с апетити за елита, но не мисля, че ще тръгнем към Дупница като обречени. Освен това настроението, което се върна в отбора, предполага, че трябва сме по-уверени.