„Дунав“ няма да разчита в съботния мач срещу „Марица“ на Денислав Минчев и Димитър Тодоров. Минчев е със спрени права за една среща и глобен със 125 лева за поредния си жълт картон в двубоя срещу „Спартак“ /Варна/, а Тодоров е с контузия, която ще го извади от терена поне за две седмици. 
„Трябва да се справим без двамата. Най-важното е да реализираме поне 1/3 от положенията, които създаваме. Направим ли го, това означава минимум три гола. Момчетата са наясно, че победата е задължителна, защото после ни очаква много тежка серия с две поредни гостувания и сериозни домакински мачове срещу силни отбори“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев. 
Той отбеляза, че въпреки незавидното си класиране отборът на „Марица“ въобще не бива да бъде подценяван.
„Този тим разполага с опитни играчи, способни да създават неприятности на защитата. Гледахме видео и специално обърнахме внимание на опасните пловдивски футболисти“, заяви старши треньорът.
Ковачев коментира и баналната вече тема с липсващата картотека на Радослав Апостолов. 
„Обещанията от БФС да разрешат състезателните му права са през два дни. Все ще заседават някакви комисии, все ще се вземе някакво решение в негова полза. Лъжи, лъжи и пак лъжи! Добре е, че Ради не е лабилен психически, иначе да не си на негово място с тренировка след тренировка в очакване да запише най-сетне официален мач“, обясни Ковачев. 
Мачът „Дунав“-“Марица“ ще започне в 17 часа.