Русенката Гюлсим Али - една от най-популярните актриси в турските сапунени сериали, беше отличена в категорията „Най-успяла българка зад граница“ в конкурса „Мисис Дама на годината 2024“. Актрисата пристигна у нас специално за церемонията, на който получи титлата.
„Благодаря ви много за прекрасното време, България! Чувствам се много, много щастлива и поласкана. Това е първата награда, която получавам от страната, в която съм родена и израсла. Ще се видим отново, София!“, написа красивата брюнетка в своя инстаграм профил.
За наградите, които се раздават за 17-и път, се съревноваваха над 100 дами в 32 категории, но журито отличи само 13 от тях.
29-годишната Гюлсим Али е завършила СУ „Васил Левски“ в Русе, още като ученичка печели конкурси за красота, а след това решава да се посвети на актьорска кариера и се мести в Истанбул. Въпреки това не губи връзките с родния Русе и има много български последователи в профилите си в социалните мрежи. Филмите, в които блести, са „Последно лято“, „Последен изход“, „Селска господарка“, „Възкръсналият Ертугрул“, „Линия на спасение“ и сериалът „Планинско сърце“.