26-годишният Мариян Гребенчарски ще бъде главен съдия на съботния мач в Русе между футболистите на „Дунав“ и „Марица“ /Пловдив/. Гребанчарски е от Самоков, като юноша играе за местния „Рилски спортист“, но сега е зачислен към софийската съдийска колегия. Той е под номер 7 в ранглистата на реферите във Втора лига. Негови помощници ще са Димитър Мекушин от София и Васил Байрактарски от Кюстендил.
Като повечето съдии, влезли съмнително рано в професионалния футбол, Гребенчарски е с „черна точка“ в досието си. Той ръководи преди време мача „Септември“ /Сф/-“Янтра“ /1:2/, а след двубоя столичани излязоха с декларация, в която поискаха да бъде наказан. Гребенчарски проспал гол при очевиден фаул. Разбира се, не беше наказан.
„Марица“ е на 16-то място в групата на потенциално изпадащите 4 тима, но въобще не е отбор за подценяване. „Маричките“, както ги наричат в Пловдив, имат опитен вратар - Илия Николов, а в атака разчитат на опасни нападатели - игралите съответно в ЦСКА /Сф/ и „Локомотив“ /Пд/ Станислав Маламов и Веселин Марчев. В средата на терена играе бившият футболист на „Дунав“ Свилен Щерев. Той бе титуляр в миналия кръг при загубата на „Марица“ с 0:1 срещу „Марек“ в Дупница.
Централен нападател на пловдивчани е Илиян Йорданов. Този футболист бе стигнал дори до отбора на „Левски“ /Сф/, където изкара един сезон. 
Интересното е, че с екипа на дунавци в събота ще са двама бивши играчи на „маричките“ - Симеон Вешев и Георги Иванов. Третият - Радослав Апостолов, продължава да чака историческа картотека от БФС. Ще е малък куриоз, ако съюзът разреши състезателните му права в близките дни и той направи дебют срещу бившия си отбор. 
Есенният мач между двата тима на 23 септември 2023 година в Пловдив завърши с победа за „Дунав“ - 1:0. Победният гол бе реализиран от Денислав Минчев в 30-а минута.