Григор Попов е пример за младите да бъдат упорити и да не се спират пред предизвикателствата. Това каза в интервю за БТА Теменуга Иванова, внучка на бележития разградски журналист и общественик. По думите й той е интересна личност и е оставил следа в съзнанието на българите.
„Изявява се като актьор, чиновник, комита, журналист, във всяко поприще той се превъплъщава без особени усилия. Едно от малкото известни факти в биографията му обаче е участието му в македонското революционно движение“, смята Иванова. 
Като пример за участието на Григор Попов в четата на Гоце Делчев, с която той влиза два пъти в Македония, тя даде цитат от третата част на Яворовите „Хайдушки копнения” – „Весело начало“. „Аз ще разкажа забавителното начало на моята „хероическа“ кариера, като спра на тоя весел и тъжен за спомняне 10 февруари 1902 година. Ние сме минали границата едва преди 3-4 дни и пътуваме навътре. Тая нощ на съмване пристигнахме в село Гърлено (Кочанско). Ние сме се наспали. Изведнъж в стаята се втурна другаря ни Григор Попов, разградчанин, с разпасан пояс, прехвърлен на шия. - Кавалерия, турска кавалерия!...“.
Според Теменуга Иванова този цитат доказва участието на Григор Попов в четата на Гоце Делчев. По думите й силно впечатлен от взаимоотношенията между Яворов и Гоце Делчев, Попов описва тези дни. „За тези спомени самият Григор Попов подчертава, че са автентични – всеки ден си е водил записки и описаното е възможно най-точно. Спомените са проникнати с голямо уважение, любов и преклонение пред личността и подвига на двамата велики българи. С присъщата си скромност Григор Попов се представя повече като наблюдател, а всъщност той е пряк участник, наравно с другите четници“, отбеляза Теменуга Иванова. Тя добави, че синът на Григор Попов - Ангел Попов, изпраща тези спомени на Чирпанския музей и те са отпечатани в юбилейна брошура, екземпляр от който получава и Ангел Попов. Брошурата е предоставена по-късно на Регионалния исторически музей в Разград, където се съхранява, отбеляза Иванова. 
Ученическият конкурс на името на Григор Попов отразява интереса към професията на журналиста
Националният ученически конкурс на името на Григор Попов, който се организира за 12-та поредна година от Центъра за ученическо техническо и научно творчество и Община Разград отразява интереса към професията на журналиста. „Журналист е и Григор Попов. Той самият се представя като „редактор - стопанин” на вестник „Разградско слово”, който излиза от 1922 г. до 1944 г. Вестникът зависи изцяло от упоритото и постоянно отношение на редактора, който не се спира пред възникналите трудности и с цената на лишения и себеотрицание го предоставя в ръцете на читателите си в продължение на 22 години“, разказа Теменуга Иванова. Според нея това е подвиг не само за Разград, но и за България, тъй като по думите й малко издавани през този период вестници издържат на конкуренцията и трудните условия. 
Внучката на бележития разградски журналист, театрал и общественик смята, че идеята за провеждането на конкурса е прекрасна. Това по думите й е начин младите да се научат да пишат, да се върнат назад, да се запознаят с миналото, с живелите преди нас. Също като Григор Попов организаторите на тази творческа надпревара проявяват упоритост, с която работят за осъществяване на целите на конкурса, смята Иванова.
Тя пожела на организаторите и всички, с усилията на които всяко следващо издание на конкурса се осъществява успешно, все така самоотвержено да не жалят време и сили, за да има в Разград това творческо събитие за радост на учители, родители на участниците и на цялата общественост в града и в страната ни. „Нека да си пожелаем да има все повече подобни смислени конкурси, които да запълват времето на децата ни и да допринасят те да израстват работливи, знаещи и можещи граждани от които има нужда България“, добави внучката на бележития разградчанин.
Отличените в конкурса ще получат днес наградите си в двора на родния дом на Григор Попов
Днес, в двора на родния дом на Григор Попов, в който се помещава музейната сбирка на неговите родители – възрожденците Станка и Никола Икономови, ще бъдат връчени наградите на призьорите в 12-тия Национален ученически журналистически конкурс. За участие в тазгодишното издание на творческата проява са получени 305 журналистически материала на 68 колектива и 192 млади автори от 19 областни центъра в страната. Конкурсът се проведе в две направления – публицистика и радиожурналистика. По предложение на краеведа Божидарка Златарева тържественото отчитане на резултатите от конкурса ще бъде съпътствано с викторина на тема „Животът на Григор Попов”.