Цените за използване на общинската тенис база в Младежкия парк да бъдат актуализирани преди началото на тренировъчния сезон предлага Общинския съветник от групата на „ВМРО - България на регионите“ Иво Пазарджиев. Той е внесъл в Общинския съвет проект за промени в Наредба 16 за местните такси и цени на услуги, който предвижда увеличение между 15 и 25 на сто.
За ползване на тенис кортове в Парка на младежта от граждани на свободен достъп в делнични дни от 8 часа до 17 часа цената се увеличава от 10 на 11,67 лв. на час. За същия период ученици да плащат не 8.34 лв. както досега, а 10 лева, предвижда проектът.
Достъпът до кортовете между 17 и 21 часа, както и през целия ден в събота и неделя поскъпва от 12.50 лв. на 15 лв. на час.
Най-много се увеличава цената за използване на 7 и 8 корт (източно от централен корт) от лицензирани спортни клубове за тренировъчни занимания на лица до 18-годишна възраст. През деня в делнични дни те ще плащат не 6.67 лв., а 8,34 лева на час. За часовете от 17 до 21 часа в делнични дни, както и през целия ден в събота и неделя цената става 12,50 лв. на час.
Тенис базата в Младежкия парк разполага с 9 клей корта, два от които с трибуни. През последните години са направени множество подобрения и инвестиции. Изградена беше автоматична поливна система. Изцяло реновирани бяха трибуните на единия от кортовете, намиращ се непосредствено до входа на базата. Подменено беше осветлението на четирите осветени тенис корта. В бюджет 2024 г. са предвидени средства за изграждане на съоръжение тип „балон“, което да позволи два от тенис кортовете да се използват през зимния сезон. До момента гражданите и гостите на града, които използват тенис базата получават услуга на изключително високо ниво. Тенис кортовете и прилежащите площи са добре поддържани и приветливи. Всички трениращи имат безплатен достъп до бани и тоалетни с топла вода. Считам, че тенис обществеността следва да имат своя принос за подобряване и обновяване на емблематичните тенис кортове в града ни, както се е случвало, когато са били поставяни основите на този спорт в нашия град. От последните изменения на цените са настъпили нови обстоятелства като повишаване на минималната работна заплата, увеличаване на цените на ел.енергия и консумативи. За да продължи добрата поддръжка на тенис базата следва да бъдат осигурени допълнителни финансови средства, обосновава предложението си Пазарджиев.
Според него, дори след увеличението на цените те ще бъдат от най-ниските в сравнение с други тенис бази в България. В Шумен се плаща 20 лв. на час, във Велико Търново - 16 лв. и 18 лв., във Варна - 28 лева, а в Бургас - 17,50 лв., посочва общинският съветник, който е и активен любител тенисист.