Областния управител Данаил Ковачев е върнал за ново обсъждане решение номер 145 на Общинския съвет от 29 февруари за определяне на начална тръжна наемна цена на общинския тир паркинг на бул. „България“. Според него са допуснати нарушения на Закона за общинската собственост, тъй като в решението не е определен срокът на отдаване под наем на обекта, както и видът на състезателната процедура. Областният управител възразява и срещу включването в решението на преместваеми обекти като санитарни контейнери и павилион за охрана, каквито в момента липсват.
Според кмета Пенчо Милков тези аргументи са неоснователни. Предвид това, че обектът е частна общинска собственост, в изключителна компетентност на кмета на общината е да определи вида на състезателната процедура за отдаване под наем и срока на бъдещото наемно правоотношение, посочва той. Относно съображенията за незаконосъобразност на решението в частта, касаеща посочените преместваеми обекти, кметът твърди, че такива ще бъдат поставени преди откриване на процедурата, поради което решението не е порочно.
Тези аргументи повтаря в предложението си до Общинския съвет и председателят му акад. Христо Белоев. Според него в решението от 29 февруари няма нищо незаконно и то трябва да се прегласува в същия вид.