Футболистите на „Дунав“ ще посрещнат утре от 15.30 часа на Градския стадион отбора на „Беласица“ /Петрич/. Двубоят е много важен и за двата тима, които все още са над чертата с изпадащи отбори. Дунавци са с 31 точки, а „комитите“ - с 27. Евентуална победа на „Дунав“ ще е от изключително значение за съдбата на състава да края на сезона.
„Тренираме на пълни обороти. Единственият отсъстващ ще е Димитър Законов. Той получи травма на мача със „Спортист“, която се задълбочи след срещата с „Янтра“. Става дума за възпалена кост на пръстите. Лекарят на „Лудогорец“ го прегледа и му препоръча пълна почивка до понеделник. Галин Минков е с леки болежки, но тренира наравно с другите. Така е и с Луис Пахама“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.
Той обясни, че гледал два мача на „Беласица“ като гост - срещу „Спартак“ /Варна/ и „Марек“.
„Въпреки че петричани загубиха, имаха своите шансове да изравнят резултата. Не са никак лош отбор. Имат някои футболисти, на които трябва да обърнем специално внимание. Затова и ще направим анализ по видео“, разкри старши треньорът.
И пак повтори за кой ли път, че се надява на мощна фенска подкрепа.
„Имаше момчета, които пропътуваха разстоянието до Видин, за да ни помагат в мача срещу „Бдин“. Сега играем на наш терен ключов мач. Не виждам причина тези, които обичат отбора и се интересуват от съдбата му, да не са на Градския стадион в Русе. В крайна сметка ние не се трудим само заради себе си, а заради хората, които имат тръпка към спорта и споделят ценностите на нашия клуб“, завърши Ковачев.