Върховният административен съд отмени окончателно финансова корекция от над 2 милиона лева, наложена от регионалното министерство по проведена още по времето на Пламен Стоилов обществена поръчка за ремонт на пет русенски учебни заведения. Претенциите на Управляващия орган по програма „Региони в растеж“ касаеха изпълнението на строителните дейности по ЦДГ „Пинокио 1“,  ЦДГ „Пинокио 2“, ЦДГ „Русалка 2“, МГ „Баба Тонка“ и СОУ „Христо Ботев“. Изпълнители бяха „ДЗЗД Русе 2016“ и „ВТ Инженеринг“ ООД, сключили през 2017 г. договори съответно за 3,4 млн. лв. и 6,63 млн. лева без ДДС.
След като вече бе наложило корекция от 5% по двете обществени поръчки, МРРБ поиска през 2021 г. още 20%, като определи забавеното изпълнение на дейностите като изменение на договора. Общината трябваше да плати над 2 милиона лева, но естествено оспорва акта.
През март 2022 г. Административният съд в Русе отхвърли аргументите за налагане на финансова корекция като незаконосъобразни, но министерството обжалва решението във Върховния административен съд. Той трябваше да отложи становището си с близо две години тъй като по аналогични дела се чакаше тълкувателно решение от Съда на Европейския съюз. И след като такова вече е налице, върховните магистрати постановяват, че в случая не е налице изменение на договора чрез сключено споразумение. Възможността за спиране на срока поради неблагоприятни метеорологични условия е фигурирала в проекта на договор и претенциите на Управляващия орган са неоснователни.