Събарянето на стария Родилен дом на ул. „Николаевска“ приключи предсрочно. Крайният срок за премахването на монолитната сграда беше 1 април, но това е станало в началото на месеца.
Имотът - 4145 кв.м плюс четириетажната сграда със застроена площ от 1105 кв.м, за чието събаряне „Утро“ пръв съобщи на 5 януари, е собственост на фирма „Евробилдинг 3000“ ООД със седалище в пазарджишкото село Ивайло, която спечели обявения от Университетска болница „Канев“ търг с предложена цена 2 069 290 лв. без ДДС. На второ място в наддаването се класира „Лидл България ЕООД Енд Ко“. Впоследствие двете фирми са се договорили и както „Утро“ отново пръв съобщи преди месец, на 8 февруари главният архитект на Русе Иван Ениманев подписа заповед, с която се одобрява задание и се разрешава изработването на проект за подробен устройствен план за парцела. До ней се стигна до искане от ноември миналата година от Борислав Борисов - управител на „Евробилдинг 3000“ и от двамата управители на „Лидл“ Милена Драгийска-Денчева и Бисер Инчовски. Така стана ясно, че веригата ще изгради поредния си магазин в Русе именно на този терен.
 В момента текат последните изкопни работи за отстраняването на основите, съобщи Русе Медиа. След приключване и на тази дейност, ще започне изграждането на новия магазин.